Ankara Üniversitesinde Kalp Sağlığı Haftası Sempozyumu Düzenlendi

Ankara Üniversitesi’nde Kalp Sağlığı Haftası Sempozyumu Düzenlendi

Ankara Üniversitesi (AÜ), 14-20 Nisan tarihleri arasında “Farkında Ol Kalbini Koru Sempozyumu” düzenleyerek Kalp Sağlığı Haftası’nı kutladı.

AÜ Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde gerçekleştirilen sempozyumda, obezite ve kalp sağlığı, sigara ve stresin kalp sağlığı üzerine etkisi, egzersiz ve kalp sağlığı ile hipertansiyon konuları ele alındı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, sempozyumda yaptığı konuşmada, “Kalp Sağlığı Haftası’nı kutlayarak, toplumda kalp sağlığını korumak adına alınması gereken önlemlere dikkat çekiyoruz. Kalp sağlığı için hareketsiz yaşamdan kaçınılmalı, düzenli egzersiz yapılmalı, sigara ve stresten uzak durulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Ünüvar, kalp sağlığını korumanın genetik faktörlerin yanı sıra kilo kontrolü, düzenli beslenme, düzenli uyku gibi yaşam tarzı faktörleriyle de ilişkili olduğunu vurgulayarak, herkesin kendi kalbini koruması gerektiğini belirtti.

AÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eralp Tutar ise kalp-damar hastalıklarının önemine dikkat çekerek, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam ve kronik stresin kalp sağlığını olumsuz etkilediğini ve düzenli kontrollerin önemini vurguladı.

Kalp Sağlığını Korumanın Önemi

Tutar, Türkiye’de kalp-damar hastalıklarının önemli bir ölüm nedeni olduğunu belirterek, kolesterol, kan şekeri ve tansiyon gibi risk faktörlerinin düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Kalp sağlığını korumanın önemine dikkat çeken sempozyum, katılımcılara kalp sağlığıyla ilgili bilgi verirken, toplumda farkındalığın artırılması için çalışmaların devam edeceğini gösterdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Dilhan Türker Yıldız – Güncel

Related Posts

Kalça kırığı kader değil

Osteoporozun en çok korkulan sonucu kalça kırığıdır. Çoğu zaman bir düşme ile başlar ve hayat boyu sürecek sorunlar kalır. Kırıktan sonra ameliyat, uzun hastane süreçleri, yürüme kaybı ve bağımsızlığın yitimi söz konusu. Peki kimler daha riskte, ne yapabiliriz?

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Yaz aylarında hayvanlar için ‘kene’ tehlikesi

Antalya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, yaz aylarında artış gösteren kene vakalarına karşı hayvan sahiplerini uyardı.

Dr. Şen: Akciğer kanseri ölüme neden olan hastalıklar arasında altıncı sırada

Dr. Şen: Akciğer kanseri ölüme neden olan hastalıklar arasında altıncı sırada

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan KKKA ve HPV aşısı müjdesi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “HPV (Human Papilloma Virüs) aşısını, 2025 sonu itibarıyla insanlarımıza ücretsiz, özellikle 13 yaşındaki çocuklarımıza ulaştıracağız.” dedi.

Gençlik aşısı yaptırdı kâbusu yaşadı: Yüz felci geçirdi, mimiklerini kaybetti!

“u tarz işlemleri yaptırmak isteyenler lütfen çok dikkatli olsunlar, 1 değil 5 kere düşünsünler. Çünkü canınız fazlasıyla yanabiliyor. Hem maddi hem manevi büyük zarara uğrayabiliyorsunuz. Maalesef güzelliğiniz elinizden kayabiliyor”