TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in naaşı neden Meclis’e getirilmedi sorusu yanıt buldu

Sırrı Süreyya Önder’in Cenazesi Meclis’e Getirilmedi

15 Nisan’da kalp krizi geçiren ve tedavisi devam ederken 3 Mayıs’ta hayatını kaybeden DEM Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in cenazesi, ailesinin isteğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirilmedi.

Eski milletvekilleri, bakanlar, başbakanlar, meclis başkanları ve başkanvekillerinin vefatlarında genellikle TBMM’de tören düzenlenir ve cenazeler meclise getirilirdi. Ancak, 3 Mayıs’ta hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder için sadece Meclis Tören Salonu’nda bir taziye töreni düzenlendi. Önder’in cenazesinin meclise getirilmemesi ise merak konusu oldu.

Ailesinin İsteği Üzerine

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre Fatih Atik, TGRT Haber’de yayınlanan Medya Kritik programında konuya açıklık getirdi. Atik, “Ailesinin isteği doğrultusunda Meclis’e naaşının getirilmediğini” belirtti. Devlet Bahçeli’nin, salon girişinde Süreyya Önder’in fotoğrafına dokunduğu görüntü ise dikkat çekti. Atik, Önder’in geniş yüreğe sahip olduğunu ve önemli bir köprü görevi üstlendiğini vurgulayarak, “Uzatılan el devletin şefkat elidir. Tüm partilerin katıldığı taziye töreninde dikkat çeken detay, Süreyya Önder’in Türk Bayrağı’na sarılı naaşıydı” dedi.

Tüm taziye mesajları için DEM Parti, Meclis’te taziyeleri kabul etti.

Related Posts

Grev sonuç verdi, en düşük işçi maaşı 58 bin TL oldu

Konak Belediyesi’nin MERBEL şirketi bünyesinde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlandı. Sözleşme neticesinde Konak’ta 8 bin 500 TL gıda kartı ve ek haklar dahil en düşük maaş net 58 bin 94 TL, en yüksek maaş ise 77 bin 500 TL olarak belirlendi.

Almanya’dan sınırda sıkı denetim: 24 yaşındaki Türk vatandaşı ülkeye alınmadı

Almanya’dan sınırda sıkı denetim: 24 yaşındaki Türk vatandaşı ülkeye alınmadı

Yüz tanıma ve parmak izi olmadan bu kuruluşlarda hesap açılamayacak

Türkiye’de bilişim suçlarına karşı mücadelede yeni bir dönem başlıyor. Dördüncü Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanan yeni yargı paketi, bilişim suçlarına özel düzenlemeler getiriyor. Banka ve finans kuruluşları, bilişim yoluyla işlenen suçlarda ilgili hesapları anında 3 güne kadar askıya alabilecek.

İş dünyasını yakından ilgilendiren duruşma! Eski Zorlu Holding CEO’su hakim karşısında: Hapsi isteniyor

Zorlu Holding’de Ramazan kutlaması ile başlayan mail krizinin kamuoyuna sızmasının ardından süreçte eski Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal bugün hakim karşısına çıkıyor.

Lüks otel görevlisi ifşaladı: Milyarderlerin tuhaf talepleri

Saray kapılarının ardında gizlenen tuhaf taleplerin perde arkası, eski bir lüks otel görevlisinin anlatımlarıyla aralandı.

63 yıldır kimse haber alamıyordu… Ölü mü sağ mı bilinmeyen kadın bakın nereden çıktı!

ABD’nin Wisconsin eyaletinde 63 yıl önce kaybolan Audrey Jean Backeberg, sağ olarak bulundu. Yetkililere göre, Backeberg’in kaybolması kendi tercihiydi ve herhangi bir suç faaliyetinden ya da kötü niyetten kaynaklanmadı. CNN US’te yer alan habere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir